Betalen met de florijn bij Trimsalon Erica

Met ingang van juli 2022 kan je bij Trimsalon Erica ook met de florijn betalen. (euro mag ook natuurlijk)

Wat is de florijn?
De florijn is een rentevrij en lokaal betaalmiddel. Je kunt eenvoudig en gratis online een rekening aanmaken en met euro’s florijnen aankopen. Wanneer je hier vervolgens mee betaald krijg je 5% korting.
 
Waarom liever de florijn dan de euro?
Door met de florijn te betalen blijft het geld meer binnen de gemeenschap circuleren. Dat betekent dat er een veel grotere kans is dat het geld weer bij jou terug komt of anders bij de mensen die dicht bij je staan.
Met de euro gaat het geld wel in rap tempo via het mkb naar de multinationals en heb jij als gewone burger (en als mkb-er) er niks meer aan.
Het filmpje onderaan deze pagina legt dat mooi uit.
 
Rentevrij, ook belangrijk
Ook is de florijn rentevrij. Rente wordt betaald aan de bank en verdwijnt daarmee ook uit de gemeenschap. Betaalde rente zijn wij als burgers gewoon kwijt, het komt echt niet meer bij ons terug.
De florijn rekent geen rente als er een lening wordt afgesloten. Hoe meer er met de florijn wordt betaald hoe meer er rentevrije leningen (of hypotheken) afgesloten kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als jij op een dag rentevrij een huis kan kopen?
Bovendien is rente een systeem waarbij het geld vloeit van de armen naar de rijken. Daar moeten we vanaf en met de florijn kan dat.
 
De florijn en belasting
Ik betaal over mijn verdiende florijnen wel gewoon belasting zoals ik dat ook met de euro doe. Het gaat zo de boekhouding in.
De florijn is een legaal betaalmiddel op vrijwillige basis. Niemand is verplicht de florijn als betaalmiddel te accepteren.
De Nederlandsche bank heeft erkent dat de florijn niet in strijd is met de wet op financieel toezicht.
 
Hoe doe ik dat, betalen met florijn?
1. Ga naar www.betalenmetflorijn.nl en klik op “open rekening”. Vul je gegevens in en je rekening is geopend. Voor particulieren is alles geheel gratis.
2. Koop florijnen door op  www.betalenmetflorijn.nl op “betalen” te klikken en vervolgens op “kopen”.
3. Neem je mobiele telefoon en logingegevens mee als je de hond ophaalt en we regelen samen (via de button “betalen”) de betaling.
 
Altijd 5% korting
Een florijn kost 95 cent, maar is bij betaling 1 euro waard. Zo heb je dus 5% korting als je de trimbeurt met florijnen betaald.
Als de trimbeurt bv 50 euro kost dan koop je 50 florijnen. Dat kost je 47,50 euro. Die 50 florijnen zijn bij betaling 50 euro waard. Je bespaard dan dus 2,50 euro.

Wat kost het?
Voor particulieren is deelname altijd gratis. Voor bedrijven is het gratis totdat men echt een beduidende omzet in florijnen begint te maken. Dan vraagt de florijn van bedrijven een bijdrage van maximaal 10 florijn per maand.
Voor het openen van een rekening vraagt florijn zo weinig mogelijk gegevens. Je hoeft als particulier bv niet je adres of bankrekeningnummer door te geven.
 
Nog vragen?
Vragen kunnen gesteld worden bij Stichting Florijn (klik hier)
Ik vind het ook fijn als je je vragen aan mij (Erica) stelt. Voor whatsapp (klik hier). Of bel mij op tel. 06-46539474.