Betalen met de florijn

Met ingang van juli 2022 kan je bij Trimsalon Erica ook met de florijn betalen. (euro mag ook natuurlijk)

Wat is de florijn?
De florijn is een rentevrij en lokaal betaalmiddel. Je kunt gratis online een rekening aanmaken en met euro’s florijnen aankopen. Wanneer je hier vervolgens mee betaald krijg je 5% korting.
 
Waarom liever de florijn dan de euro?
Door met de florijn te betalen blijft het geld meer onder de gemeenschap circuleren. Wanneer je met de euro betaald verdwijnt tot 60% van het geld meteen uit de roulatie. Met de euro gaat het geld in rap tempo via het mkb naar de multinationals en heb jij als gewone burger (en als mkb-er) er niks meer aan.
Het onderstaande filmpje legt dat mooi uit.
 
Rentevrij, ook belangrijk
Ook is de florijn rentevrij. Rente wordt betaald aan de bank en verdwijnt daarmee ook uit de gemeenschap. De florijn rekent geen rente als er een lening wordt afgesloten. Hoe meer er met de florijn wordt betaald hoe meer er rentevrije leningen (of hypotheken) afgesloten kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als jij op een dag rentevrij een huis kan kopen?
Bovendien is rente een systeem waarbij het geld vloeit van de armen naar de rijken. Daar moeten we vanaf en met de florijn kan dat.
 
De florijn en belasting
Ik betaal over mijn verdiende florijnen wel gewoon belasting zoals ik dat ook met de euro doe. Het gaat zo de boekhouding in.
De florijn is geen wettig betaalmiddel, niemand is verplicht de florijn als betaalmiddel te accepteren.
Wel heeft de Nederlandsche bank erkent dat de florijn niet in strijd is met de wet op financieel toezicht.
 
Hoe doe ik dat, betalen met florijn?
1. Ga naar www.betalenmetflorijn.nl en klik op “open rekening”. Vul je gegevens in en je rekening is geopend. voor particulieren is alles geheel gratis.
2. Koop florijnen door op  www.betalenmetflorijn.nl op “betalen” te klikken en vervolgens op “kopen”.
3. Neem je mobiele telefoon en logingegevens mee als je de hond ophaalt en we regelen samen (via de button “betalen”) de betaling.
 
Altijd 5% korting

Een florijn kost 95 cent, maar is bij betaling 1 euro waard. Zo heb je dus 5% korting als je de trimbeurt met florijnen betaald.
Als de trimbeurt bv 50 euro kost dan koop je 50 florijnen. Dat kost je 47,50 euro. Je bespaard dan dus 2,50 euro.

 
Meer info
Op  www.betalenmetflorijn.nl vind je nog veel meer info. Scroll hier even naar beneden voor diverse video’s. De eerste video op deze pagina legt nog eens goed uit hoe je een rekening opent en daarna met je gekochte florijnen bij mij kan betalen.
 
Informatie bijeenkomst Noordwolde en Wolvega
Op dinsdag 30 augustus om 14.00 uur geeft oprichter van de florijn, Anthony Migchels, een lezing over de florijn in Noordwolde.
Daarna wordt om 18.00 uur op dezelfde dag de lezing in Wolvega gegeven.

Klik hier voor meer info (en een video van 45 minuten) over Anthony Migchels en zijn kijk op het monetaire systeem.
Een veel kortere video van Anthony Migchels (12 minuten) die ook erg fijn is vind je hier.

Meld je aan om bij deze lezing aanwezig te zijn. De precieze locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en zal later bekend gemaakt worden.
Stuur een whatsapp om je aan te melden (klik hier). Of bel op tel. 06-46539474.