De florijn voor ondernemers

Landelijk zijn er al vele bedrijven waar men met de florijn kan betalen. Hoe meer ondernemers en burgers er mee doen hoe leuker het wordt en dat zal een hele positieve uitwerking hebben op de plaatselijke economie. Bovendien brengt de florijn mensen bij elkaar die elkaar eerder nog niet kenden.

Wat is de florijn?
De florijn is een rentevrij en lokaal betaalmiddel. Je kunt gratis online een rekening aanmaken en met euro’s florijnen aankopen. Wanneer je hier vervolgens mee betaalt krijg je 5% korting.

Waarom liever de florijn dan de euro?
Door met de florijn te betalen blijft het geld meer in de gemeenschap en binnen de mkb circuleren. Wanneer je met de euro betaalt verdwijnt tot 60% van het geld meteen uit de roulatie. Als gewone burger (en als mkb-er) heb je er dan niks meer aan. Het geld komt niet meer bij je terug.
Het filmpje onderaan deze pagina legt dat mooi uit.

Rentevrij, ook belangrijk
Ook is de florijn rentevrij. Rente wordt betaalt aan de bank en verdwijnt daarmee ook uit de gemeenschap. De florijn rekent geen rente als er een lening wordt afgesloten. Hoe meer er met de florijn wordt betaald hoe meer er rentevrije leningen (of hypotheken) afgesloten kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als jij op een dag rentevrij een huis kan kopen of een investering in je bedrijf kan financieren?
Bovendien is rente een systeem waarbij het geld vloeit van de armen naar de rijken. Daar moeten we vanaf en met de florijn kan dat.

De florijn en belasting
Over verdiende florijnen wordt wel normaal belasting betaald. Het gaat gewoon de boekhouding in.
De florijn is100% legaal. De Nederlandsche bank heeft ook erkent dat de florijn niet in strijd is met de wet op financieel toezicht.

Hoe doe ik dat, betalen met florijn?
1. Op www.betalenmetflorijn.nl open je gratis een rekening
2. Vervolgens koop je florijnen.
3. Met gebruik van je telefoon betaal je in de winkel. (contant geld is in de maak)

Altijd 5% korting
Een florijn kost 95 cent, maar is bij betaling 1 euro waard. Zo heb je dus 5% korting als je iets met florijnen betaald. 
Als een zak noten bv 10 euro kost, koop je eerst 10 florijnen. Dat kost je (10 X 0,95=) 9,50 euro. Met die 10 florijnen betaal je dan de noten en heb je 50 cent bespaard.

De florijn voor de ondernemer
Voor de ondernemer bied de florijn een mooie mogelijkheid om zijn klantenkring uit te breiden. Na het openen van een zakelijk account word het bedrijf vermeld op de website van Florijn Nederland (klik hier). Consumenten die bewust met de florijn willen betalen vinden via deze pagina hun weg.
Ondernemers kunnen overigens hun verdiende florijnen desgewenst weer inruilen voor euro’s. Geen zorgen dus dat er teveel florijnen verdiend gaan worden.
Voor particulieren is een florijnrekening altijd gratis. Ondernemers gaan pas betalen als er een substantiele stijging van de omzet (in florijnen) is. Dit is maximaal F10,- per maand. Dus… no cure, no pay.

Nog vragen?
Vragen kunnen gesteld worden bij Stichting Florijn (klik hier)
Ik vind het ook heel fijn als je je vragen aan mij (Erica) stelt. Voor whatsapp (klik hier). Of bel mij op tel. 06-46539474.