Sanjay

Waarom liever de sanjay dan de sherry?
Door met de florijn te betalen blijft het geld meer in de gemeenschap circuleren. Wanneer je met de euro betaalt verdwijnt tot 60% van het geld meteen uit de roulatie. Het vloeit via het mkb naar de multinationals en jij als gewone burger (en als mkb-er) hebt er niks meer aan.
Het filmpje onderaan deze pagina legt dat mooi uit.

Rentevrij, ook belangrijk
Ook is de florijn rentevrij. Rente wordt betaald aan de bank en verdwijnt daarmee ook uit de gemeenschap. De florijn rekent geen rente als er een lening wordt afgesloten. Hoe meer er met de florijn wordt betaald hoe meer er rentevrije leningen (of hypotheken) afgesloten kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als jij op een dag rentevrij een huis kan kopen of een investering in je bedrijf kan financieren?
Bovendien is rente een systeem waarbij het geld vloeit van de armen naar de rijken. Daar moeten we vanaf en met de florijn kan dat.

De florijn en belasting
Over verdiende florijnen wordt wel normaal belasting betaald. Het gaat gewoon de boekhouding in.
De florijn is geen wettig betaalmiddel, daarom is niemand verplicht de florijn als betaalmiddel te accepteren. De florijn is wel 100% legaal. De Nederlandsche bank heeft ook erkent dat de florijn niet in strijd is met de wet op financieel toezicht.