Klanten

Ik vind het trimmen prachtig werk. Al die verschillende modelletjes en karakters op mijn tafel. Ik pak ook vaak de camera er even bij om wat plaatjes te schieten. Ook mijn man schiet er vaak lustig op los waardoor ik ook op de foto kom. Hieronder enkele van die ‘plaatjes’ met een stukje over het betreffende hondje erbij.
Staat jouw hondje er niet bij, maar zou je dat wel leuk vinden, laat het me dan even weten.

TOSCA – Een Norfolk Terrier wervelwindje

Vol enthousiasme stormde Tosca de trimsalon binnen. Wat een energie. Ook op de tafel was ze erg beweeglijk, maar de vacht op de rug zat lekker los en kon er makkelijk uit geplukt worden. De delen waar een Norfolk wat langer gelaten dient te worden zaten iets vaster en de vacht was hier zachter dan die zou moeten zijn. Door hier toch steeds wat uit te plukken verwacht ik dat de vachtstructuur nog zal verbeteren. 
.
Continue reading

SOPHIE – lieve en bedeesde westie

Sophie is een West Highland White Terrier van het bedeesde type. Ze was niet bang, maar wel verlegen en ze liet zich goed behandelen. Een westie trimmen vind ik altijd leuk. Westies zijn echt hondjes waar veel model in getrimt moet worden en dat is leuk werk. Ik heb het trimmen geleerd van een westie-specialist en ik heb het altijd fijne hondjes gevonden.
.
Continue reading

LADY – prachtig op de foto

ladyAl drie jaar oud kwam Lady nu bij een nieuw baasje terecht. Die ging meteen met haar naar de trimsalon, want er zat een stevige knoop onder haar kin. De rest van haar lichaam was vrij goed gekamt, maar die knoop (of plak knoop) onder haar kin was er een waar ook ik wel alles voor uit de kast moest halen.
Eerst de knoop met de schaar doorzagen (niet knippen!) en daarna heel veel borstelen en kammen en met de vingers uitpluizen.
Lady liet het prima toe. Ze was wel wat nerveus, maar was zo te zien het kammen toch ook wel gewend. Nadat ze weer helemaal uit de knoop en in model getrimt was mocht ze op de foto en poseerde als een volleerd model; wat een prachtfoto zeg!
.
Continue reading

SIMBA – chow chow in de trimsalon

simba chow chowWat is het hondentrimmen toch een heerlijk gevarieerd beroep. Nu weer een prachtige chow chow in de trimsalon!
Wat een dichte vacht hebben zulke honden. Erg belangrijk om dan goed tot op de huid door te kammen, want voor je het weet kam je over de knopen en losse wol heen.
Simba was in elk geval een fijne hond om te doen. Hij krijgt van mij een 10 voor medewerkzaamheid. Bij binnenkomst was hij nog nerveus en argwanend, maar al gauw stond hij rustig hijgend op de tafel te wachten tot de behandeling over was en liet hij alles heel rustig toe.
.
Continue reading

KELSY – moeilijk staan door zere gewrichten

trimsalon golden retrieverKelsy heeft artrose en kan daardoor moeilijk lang staan. Dat word een beetje pijnlijk. In zo’n geval kan de behandeling wat aangepast worden; Kelsy kon de gehele behandeling blijven liggen. Eerst op de ene zij en daarna op de andere, zodat ik overal goed bij kon.
Ze vond het liggen op haar zij niet echt geweldig maar luisterde goed genoeg om het toch toe te staan. Lieve hond hoor 🙂
.
Continue reading

LUCA – de superbrave pup

lucaGosh, wat kan een pup van nog geen 5 maanden al braaf op de tafel staan. Bij binnenkomst was Luca nog een enthousiast wervelwindje, maar eenmaal op de tafel wist hij wat er van hem verwacht werd; rustig laten kammen en knippen. Het scheren vond hij nog wat eng, maar met wat beleid liet hij ook dat toe. Alleen zijn nek niet, dus die hebben we met de schaar gedaan.
.
Continue reading

BAS – weer mooi in model

basthAl 8 maanden oud kwam Bas bij mij voor zijn eerste trimbeurt. Hij was al die tijd alle dagen gekamd en dat kon ik op de tafel ook wel merken; Bas was het kammen gewent. Toch zaten er nog wat vervelende knopen in het haar van zijn poten. Het baasje had daar alle dagen braaf over heen gekamt, niet wetende dat je deze knopen alleen met een (liefst metalen) kam op kan sporen.
Bij vertrek werd er meteen zo’n kam mee genomen. Nu zal Bas de volgende keer vast beter uit de knoop zijn.
Bas kreeg een teddybeermodel met mooie volle poten en een rond kopje.
.
Continue reading

HONEY – lekker veel puppyvacht kwijt

Dwergkees in de trimsalonHoney is nog een puppy als ze voor haar eerste trimbeurt komt. Ze heeft nog veel zacht puppyhaar wat nog niet allemaal vervangen is voor de volwassen vacht. Toch wil er al wel veel haar uitkomen.
In het begin vind Honey het gekam niet echt een goed idee, maar al gauw laat ze het goed begaan en begint ook lekker te ontspannen.
.
Continue reading

ZARA – even wennen en ontspannen

zaraZara is een rustige en toch wat nerveuze Schotse/Amerikaanse Collie. Bij binnenkomst was ze heel voorzichtig en op de tafel gaan was ook erg eng. Maar dat duurde niet lang. Zara besefte binnen enkele minuten dat er niks engs gebeurde op de tafel en ontspande al gauw. Bij een hond als Zara doe ik dan ook even rustig aan, geen wilde bewegingen en duidelijk zijn in wat er van haar verwachht wordt. Zara kon zich daar wel in vinden en stond al gauw rustig en ontspannen in de rondte te hijgen. Haar prachtige vacht was een hele klus en er kwam ook heel wat uit. Zara liet het allemaal rustig begaan.
Continue reading

DEXTER – heerlijk rustig geplukt worden

dexterthumbDexter is een chihuahua/teckel mix die mij toch ook wat aan een border terrier deed denken. Uniek aan Dexter is toch wel dat hij een staand en een liggend oor heeft. Prachtig!
Dexter was al vier jaar oud, maar was nog nooit bij de trimster geweest. Toch gedroeg hij zich als een professional. Hij werkte prachtig mee en leek zich soms haast te vervelen terwijl hij stond te wachten tot alle vacht uitgeplukt was, want ja, Dexter had een prachtig rijp plukvachtje, dat stond te schreeuwen om geplukt te worden.
Continue reading